Erişilebilirlik

Amerikan Askerleri Suriye’de


Arşiv
Arşiv

ABD’nin Kürt güçlerine danışmanlık yapmak üzere bölgeye göndermeye karar verdiği askeri personel, Suriye’ye ulaştı. Amerikan askerlerinin IŞİD’e yönelik operasyonların planlamasına katılması bekleniyor.

Amerika’nın Sesi’nin Suriye’nin Kürt bölgesindeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, bölgeye giden Amerikan askeri personelinin sayısı 50’den az. Grubun Irak Kürt Bölgesi üzerinden Suriye’ye geçtiği belirtiliyor.

İlk önce Kamışlı’ya giden grup buradan bölgeye dağıldı. Grubun üyelerinin nerelere gittiği güvenlik gerekçesiyle açıklanmıyor. AFP’nin bir kaynağına dayandırdığı haberine göre, grubun bir bölümü Kobani’ye geçti.

Bölgedeki kaynaklar, Amerikan askerlerinin IŞİD’in denetimindeki Fırat'ın batısındaki Cerablus ve IŞİD'in Suriye'deki merkezi konumundaki Rakka'ya yönelik operasyonların planlanmasına yardımcı olacaklarını bildirdi. Ancak Türkiye Kürt güçlerinin Cerablus’a geçmesini ‘kırmızı çizgisi’ olarak açıklamıştı.

Kobani’deki Kürt yetkililer Amerikan askerlerinin gelişiyle ilgili sorulara olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi. AFP'ye göre askerler, Kürtlerin, Arap ve Süryani savaşçılarla koordinasyonu ve hava saldırıları gibi konularda da rol oynayacak.

ABD, IŞİD ile mücadele stratejisi kapsamında, bölgeye askeri danışmanlar göndermeye geçen ay karar verdi. Amerikan yönetiminden geçen hafta yapılan açıklamada, askerlerin birkaç gün içinde bölgedeki görev yerlerinde olacağı vurgulanmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG