Erişilebilirlik

"ABD'de polis memuru işe alımı yıllar süren düşüşün ardından 2023'te artış gösterdi"


ABD'de polis işe alımı 2023'te artış gösterdi
ABD'de polis işe alımı 2023'te artış gösterdi

Yapılan bir araştırma Amerika Covid salgını ve 2020’de George Floyd’un öldürülmesinden bu yana ilk defa polis memuru işe alımında artış olduğunu ortaya koydu.

Polis Yönetici Araştırma Forumu PERF’in çalışmasına göre 2023 yılında önceki dört yıla kıyasla daha fazla polis memuru işe alındı.

Araştırma genel olarak daha az sayıda memurun istifa ettiğini veya emekli olduğunu da gösterdi.

Floyd'un Minneapolis’te polisin gözaltına almaya çalıştığı sırada yaşamını yitirmesi polis şiddetine karşı ülke çapında protestolara neden olmuştu.

Giderek sayıda daha fazla memur işten ayrılırken, birçok departman, suçtaki artışlarla başa çıkmakta zorlanmaya başlamıştı.

Washington D.C. merkezli kar amacı taşımayan bir polis düşünce kuruluşu olan PERF'in genel müdürü Chuck Wexler, "Geçtiğimiz dört yılın Amerikan polisliği için özellikle zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. Ve çalışmamız sonunda bir dönüşüme başladığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Wexler, birçok polis departmanının hala memurları elde tutmakta zorluk çektiğini de kaydediyor.

Araştırma, küçük ve orta ölçekli departmanlarda Ocak 2020'ye göre daha fazla yeminli memurun bulunduğunu, ancak büyük departmanların 2022'den 2023'e kadar olan yıllık artışa rağmen hala o dönemdeki personel seviyelerinin %5'ten fazla altında olduğunu gösteriyor.

Araştırma ayrıca 50'den az memurun bulunduğu daha küçük departmanların hala daha yüksek oranda istifa ve emeklilikle mücadele ettiğini gösterdi.

Forum

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG