Erişilebilirlik

Sinclair-Webb: 'Twitter Gözaltıları Çok Kaygı Verici'


Emma Sinclair-Webb
Emma Sinclair-Webb

İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye Araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, Taksim Gezi Parkı’ndaki göstericilerin homojen bir topluluk olmadığını ve demokratik haklarını daha geniş kullanmak istediklerini söyledi

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW) Türkiye Araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, Taksim Gezi Parkı’ndaki göstericilerin homojen bir topluluk olmadığını ve demokratik haklarını daha geniş kullanmak istediklerini söyledi. Protestocuların çoğunun gençler olduğunu anlatan Sinclair-Webb, bu gençler arasında hiçbir siyasi partiye destek vermeyenelerin, çevrecilerin, laiklerin, bazı İslamcı grupların, öğrencilerin, eşcinsel hakları savunanların, feministlerin ve çok çeşitli görüşte kişilerin bulunduğunu belirtti. Gençlerin ifade özgürlüklerini, gösteri yapma gibi demokratik haklarını geniş biçimde kullanmak istediğini kaydeden İnsan Hakları İzleme örgütü yetkilisi, hükümetin daha duyarlı davranması gerektiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın gösterilerin ilk gününde polisin şiddete başvurması nedeniyle özür dilemesini olumlu karşıladıklarını belirten Emma Sinclair-Webb, ancak bunun yeterli olmadığını, göstericilere bu şekilde müdahale emrini veren ve uygulayanların sorumlu tutulmasının şart olduğunu vurguladı.

Twitter mesajları nedeniyle bir grup gencin gözaltına alınmasını eleştiren İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye Araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, sosyal medyanın kimi zaman yanlış ve yanıltıcı olabileceğini söylerken, mesaj atanların gözaltına alınmasını çok kaygı verici olarak niteledi.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:04 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG